úterý 24. prosince 2013

Vánoční barvení

Dva dárky-obrázky.

S Andělínem jsem spokojen, Tůňce něco chybí, poradí mi někdo, co jsem s tím měl udělat? (Hlavně po stránce barvení, já v tom pořád hrozně plavu, díky.)






2 komentáře:

  1. Ahoj! Přijde mi, že hlavní je problém v přístupu, protože si ještě nevěříš - to se změní časem a začneš být přirozený i v malbě, jako jsi v kresbě. Ty obrázky oba vypadají, jako bys najednou zapojil logickou část mozku. Strom je hnědý, protože víš, že je hnědý. Sluníčko je žlutý, protože víš, že je žlutý. Takhle de facto malují děti. Hrozně tomu chybí nějaká atmosféra...ale k tomu se dopracuješ. Neboj se dělat chyby a zkoušej to znovu! Napadá mě ještě, aby ses podíval na nějaké svoje oblíbené autory a poučil se, jak s barvou pracují, a hlavně jak pracují se světlem a stínem, jakou mají barvu, atd. Držím moc palce! :) Tohle je pro inspiraci, ve videu vidíš, že to vzniká bez skici - prý tak opravdu pracuje a myslím, že ty tohle dáš časem taky... http://english.bouletcorp.com/2013/12/21/i-fucking-love-steampunk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je slovo do pranice, je to tak.
      Zkušenosti mám fakt nulový, takže vycházím z nějaké jistoty co mám. Trochu jsem si studoval barevnou teorii a snažím se jí částečně používat, ale to úplně nestačí a rozhodně to je ta "rozumová" část.
      Ten webkomiks jsem už viděl a vypadá fakt parádně.
      A vim, že u toho druhýho je třeba hlavní problém ten, že nemůžu trefit barvu, která by se mi líbila, tak se to snažim pak pořád vylepšovat a ono to pak dopadne takhle, ztratí to lehkost.
      Díky moc, jsem teď ještě odhodlanější s tím něco pořádně dělat! :)

      Vymazat